no script
Gogo Fit menu background
gogo-fit-menu-bg
gogo-fit-menu-bg
Ga terug
B41F0849-7063-4007-B66B-F6AF42706D14
19 november 2022

Het wondermedicijn is beschikbaar

Door je spieren tweemaal per week voldoende intensief te prikkelen ontstaan er in de spieren zogenoemde microtrauma's. Deze maken stoffen vrij die als het ware aan alle cellen in je lichaam de boodschap geven dat ze ‘jong’ moeten blijven. 

Myokines, hét wondermedicijn! 

Spieren geven myokines af, maar enkel als ze voldoende intensief belast worden. Gewoon sporten of bewegen is uiteraard goed maar blijkt onvoldoende om dit wondermedicijn te laten verschijnen in ons lichaam bij juiste gedoseerde uitgevoerde krachttraining.

Wat doen Myokines? 

Myokines zijn hormoonachtige stofjes die signalen geven aan alle andere cellen. Je hersenfunctie wordt gestimuleerd, je bloedvaten en huid blijven soepel, je botten sterk. Je gaat minder vetten opslaan en deze vetten gebruiken als energiebron. Je bloedsuikerspiegel blijft geregeld, je afweersysteem gestimuleerd en je spijsvertering werkt beter. Myokines kunnen zelfs kankers bestrijden en gaan de celveroudering tegen.

Jouw spieren bepalen de gezondheid van alle andere organen. 

Myokines zijn de medicijnkast van het lichaam. Zij stimuleren andere cellen om jong en gezond te blijven. Als je spieren wekelijks Myokines vrij maken zal je lichaam geen spiermassa of spierkracht verliezen, je blijft helder van geest, je blijft fit en gezond. Myokines komen enkel vrij als je aan juist gedoseerde krachttraining doet. Rustig bewegen, maar ook conditietraining zoals fietsen, lopen, tennis, zwemmen is niet intensief genoeg om deze myokines vrij te maken. Enkel juist gedoseerde krachttraining zorgt ervoor dat myokines vrijkomen in het lichaam.

Juist gedoseerde krachttraining doorbreekt de vicieuze cirkel van ouder worden.

Bijna niemand doet twee keer per week juist gedoseerd aan krachttraining. Gericht, veilig en efficiënt aan krachttraining doen kan je niet in je eentje. Vaak beperkt ons lichaam ons ook door allerlei pijntjes en kwaaltjes. Deze ongemakken beschouwen wij als normaal bij het ouder worden, maar zijn eigenlijk gewoon de eerste tekenen van de aanloop naar, of zelfs verschijnselen van Sarcopenie. 

Je spieren zijn snel al niet sterk genoeg meer om je gewrichten te beschermen. Dit begint al vanaf je 35ste. Rug-,  nek- en gewrichtsklachten ontstaan wanneer je spieren niet sterk en soepel genoeg meer zijn. Per jaar verlies je 1 tot 3% spiermassa. Tegen de tijd dat je 80 bent ben je tot 50% van je spiermassa kwijt. Als we pijn hebben bij het bewegen is onze natuurlijke reflex om deze beweging te vermijden. We gaan zitten om onze veters te knopen, we nemen de lift en niet de trap, we stoppen met sporten als we pijn hebben. Rust en medicatie helpen echter zelden, en hoogstens tijdelijk. De klachten worden meestal erger met het ouder worden omdat we minder en minder bewegen, en zo in een vicieuze cirkel terecht komen.

Verantwoordelijkheid nemen over je "oude dag". Tegen je gevoel toch het juiste doen. 

Is het je al opgevallen dat sommige mensen er wel jong blijven uitzien voor hun leeftijd, en wel hun kracht en vitaliteit behouden? Wij beschouwen hen vandaag als uitzonderingen. Geluksvogels die goede genen hebben? Dit is het grootste misverstand dat er bestaat. Tot slechts 30% is genetisch bepalend.

 

Zelf als je 80 jaar bent is het goed om te starten. 

Wat is een goede oude dag? 3 op de 4 vrouwen en 1 op de 2 mannen worden in hun laatste 5 levensjaren hulpbehoevend. In de jaren daarvoor is het echter ook al geen groot feest meer. Een van de meest ingrijpende veranderingen die oud worden teweeg brengt is dat je de spierkracht en beweeglijkheid verliest die je in staat stellen om actief deel te nemen aan het leven. Zelfs op tachtigjarige leeftijd en zelfs bij klachten.

Het leven weer leuk maken

Spelen met de kleinkinderen, citytrips, shoppen met de vriendinnen, samen naar de voetbal, … Dat zijn de zaken die het leven leuk maken. Een traplift installeren, een rollator kopen, in je zetel wachten tot er nog eens iemand op bezoek komt, dat is geen feest. Het verlies van spierkracht en spiermassa noemt ment Sarcopenie. Sarcopenie bepaalt je leven. Bewegen wordt moeilijk, je sociale contacten gaan achteruit, maar ook je organen en zelfs je hersenen gaan minder en minder goed functioneren. 

Goed gedoseerde krachttraining is dus het belangrijkste wat jij kan doen om veroudering tegen te gaan. 

Hulp en een plan

Het is nooit te laat voor krachttraining. Studies in Japan hebben aangetoond dat zelfs hoogbejaarde bedlegerige mensen nog kracht en spiermassa konden opbouwen. Zelfs in die mate dat zij niet meer aan hun bed gekluisterd werden. Het wondermiddel is altijd gedoseerde krachttraining. Met de beschikbare technologie en methodieken en scherpe begeleiding binnen GoGo Fit te Waalwijk is dit voor iedereen haalbaar.

 

Het is belangrijk om een goede start te maken en dat echte professionals je daarbij helpen. GoGo Fit is een vooruitstrevende healthclub met die hulp in huis. Niet voor niets kiezen zelfs ( ook gepensioneerde) artsen waaronder huisartsen voor GoGo Fit als hét alternatief voor fitness. 

Het lijkt wellicht onbereikbaar voor jou maar we nodigen je uit om je aan te melden om geheel vrijblijvend meer informatie aan te vragen of het direct vrijblijvend te ervaren.

Laat je verrassen en ontdek hoe makkelijk, leuk en laagdrempelig het kan zijn in onze kleinschalige club. 

 

Gogo fit Boutique Lifestyle Club

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Ga vandaag nog over tot actie! arrow action

Tekst - kennis maken

Altijd persoonlijke begeleiding op maat

Dé boutique health club waar je in een prettige sfeer verantwoord je fysieke en mentale resultaten kunt behalen. Middels hèt alternatief voor Fitness, personal training, voeding en fysiotherapie en ontspanning.

Op de nieuwste unieke Milon cirkel train je sneller, gemakkelijker en effectiever dan ooit. GoGo Fit is uitgerust met de nieuwste Milon Q - serie en body-en healthscan, een box ruimte en een functionele trainingsruimte.

We bieden (medisch) personal training aan en de small group lessen worden altijd in kleine groepjes van maximaal 6 personen gegeven zodat er altijd persoonlijke aandacht voor je is.

Ben je toe aan puur ontspannen, dan kun je altijd terecht in onze eigen beauty en massage studio in de club.

Vul eenvoudig je gegevens en eventuele vragen in en ontvang direct alle (start)informatie.

Gogo fit Boutique Lifestyle Club logo
Gogo fit Boutique Lifestyle Club
fysiotherapie-gogo-fit
fysiotherapie-gogo-fit
Tekst - succesverhalen highlights
Gogo fit Boutique Lifestyle Club logo
Gogo fit Boutique Lifestyle Club
succesverhaal-gogo-fit-ronald
Ronald C

Ronald C

★★★★★

Ongeveer 2 jaar sport ik er nu en ik ga er met veel plezier naar toe. Vrolijk personeel maken je dag goed als je weer even de ronde heb gedaan. Een echte aanrader, en de mensen die daar sporten zijn allemaal even vriendelijk. Je heb altijd wel een praatje. Bovendien zijn ze omtrent covid-19 gebied heel goed bezig , er worden goede voorzorgsmaatregelen getroffen om in deze tijd veilig te sporten.

Verder lezen
C5A74FEA-06E3-4942-A0C8-4422DB26770D
Yvonne

Yvonne

★★★★★

Fijne club met goede professionele begeleiding bij elk doel wat je hebt van afvallen tot blessure vrij worden, spier opbouwen of fit worden. GoGo Fit is kleinschalig en erg laagdrempelig. Goede sfeer.
En je bent met 35 minuten klaar en voel je je weer voldaan.

Er is ook een fijne schoonheidssalon waar je heerlijke massages en behandelingen kunt plannen.

Na het sporten op de Millon-Q cirkel of personal training kun je uitblazen met een heerlijke goede kop koffie of thee want die staat altijd voor je klaar. Er heerst een fijne ongedwongen sfeer.


Ik sport er nu 1 jaar en heb al verschillende doelen kunnen afvinken,ben dus erg tevreden en ga er nog meerdere doelen te behalen.

Verder lezen
richard gogofit
Richard van Kempen

Richard van Kempen

★★★★★

Ik was zeer verrast elke keer als je komt voel je je thuis een gevoel van respect en waardering! Ze zijn professioneel goede begeleiding, ze plaatsen zich in jouw schoenen en geven de begeleiding die je nodig hebt met super resultaat mijn complimenten!

Verder lezen
marlin
Marlin Ponsioen

Marlin Ponsioen

★★★★★★

Eindelijk een oplossing voor mensen die niet graag sporten én weinig tijd hebben! Met wat zenuwen in mijn lijf ging ik naar GoGo Fit Waalwijk. Toch niet weer zo’n mega fitnessclub waar ze veel beloven en niets waarmaken? Een vriendin had voor mij een afspraak gemaakt. Zij is erg enthousiast. Dit is écht anders vertelde ze. Dit is écht iets voor jou. Ook vertelde ze over de resultaten die ze inmiddels geboekt had. Als zij het kan, moet ik het ook kunnen.
Ondanks dat ik niet zo’n sporter ben... Alles werd automatisch ingesteld. De ontvangst was hartelijk, ik voelde mij gelijk op mijn gemak. Mijn vriendin was al eerder bekend met Milon maar dan de oudere apparaten. De overstap naar de nieuwste Milon Q cirkel bij GoGo Fit was geweldig vertelde ze. 

Na een korte vragenlijst over mijn gezondheid en mijn motivatie om te willen sporten, kon ik mij omkleden. Een lidmaatschap voor een jaar was nog niet nodig, ik mocht het eerst ervaren en kreeg een garantieperiode van drie maanden.
Dat vond ik wel interessant. Ik kreeg eerst een uitleg over de Milon Cirkel, dit zou voor mij de ideale manier zijn om te starten. De Milon Cirkel is een gemakkelijke manier om goed en op een veilige manier fit te worden, vertelde mijn coach me! Elke spieroefening duurt slechts één minuut en de conditie oefeningen duren vier minuten. Je wisselt steeds door en hoeft nooit te wachten. Op het toestel zie je wanneer je trainingsminuut voorbij is. Ik kreeg een eigen chipkaart. Na een bodyscan stelde mijn coach de toestellen iets bij voor mij zodat ik zelfs met mijn knieklachten veilig kan trainen. De volgende training moet ik gewoon mijn chipkaart of polsbandje aanbieden op het apparaat, en alles stelt zich dan automatisch in, zoals mijn coach dat de eerste keer gedaan heeft. Ik kan dus geen fouten maken. Oef, wat een geruststelling.

Ik had direct goed contact met de andere leden 35 minuten later was ik na lange tijd niet sporten lekker een beetje bezweet en voelde ik mij super. De tijd was omgevlogen. Ik was een beetje bang dat ik het niet zou kunnen maar het ging juist prima. De sfeer was daar echt heel prettig en ontspannen. Ik vreesde wel dat ik de volgende dag niet meer uit bed zou kunnen komen, maar dat viel reuze mee.
 

Het leuke aan de Milon Cirkel is dat je echt moe wordt zonder dat je het merkt! Je kan ook niets verkeerd doen, dus je kunt jezelf helemaal laten gaan. Verbeterde stofwisseling Ik wil graag gewicht verliezen, op de juiste en gezonde manier, gelukkig kunnen ze mij ook helpen met een leuk afvalprogramma. De Milon Cirkel verhoogt mijn stofwisseling. Elke training gaat het beter! Ik had nooit gedacht dat ik sporten leuk zou vinden en ook zo snel resultaat zou krijgen. Na een maand was ik een hele kledingmaat kwijt! Mijn rugklachten zijn weg , ik slaap beter en voel mij fitter. Bovendien heb ik leuke mensen leren kennen en ga ik met plezier 2 keer per week trainen, het is een hele prettige sfeer en het zijn professionele, fijne coaches. Het kost mij echt geen moeite meer om mezelf te motiveren om te gaan en als ik mijn streefgewicht heb bereikt zou 2 keer per 10 dagen voldoende zijn om
het resultaat te behouden. Ik heb met zoveel plezier mijn leefstijl aangepast met bewegen en gezond eten dat ik het iedereen van harte aanraadt. 

Verder lezen
wilma gogofit
Wilma v Herk

Wilma v Herk

★★★★★

Super fijne sportclub met hele goede gezellige trainers die echt kennis van zaken hebben, en die je zelfs in deze gekke tijden goed weten te motiveren om fit te blijven.

Verder lezen
Lindsey Timmermans GoGo Fit Waalwijk Drunen Kaatsheuvel Tilburg
Lindsey Timmermans

Lindsey Timmermans

★★★★★

Met de coaching van GoGo Fit ben ik al ruim 15kg afgevallen, zelfs als drukke moeder en onderneemster.

Het was 2020, net mijn tweede zwangerschap/bevalling achter de rug en wilde graag mijn overige (zwangerschaps)kilo’s kwijt. Ik zat in een negatieve spiraal.. wilde graag afvallen, maar merkte dat ik telkens toch weer in mijn oude (slechte) patroon terecht kwam. Vincent, de toen “nieuwe” eigenaar, had al snel in de gaten dat ik extra hulp nodig had. Door middel van gesprekken, kreeg ik steeds meer handvatten en motivatie om door te zetten en mezelf te overtuigen dat het wel lukte. Zo gezegd, zo gedaan. Binnen no-time viel ik kilo’s af!

Door middel van de miloncirkel die ik (nog steeds) wekelijks 3 maal beoefen, de gezondere levensstijl die ik daarop aangepast heb, en de juiste coaching ben ik al ruim 15kg afgevallen.

Naast het feit dat ik de gewenste resultaten boek, heerst er bij GoGofit altijd een fijne sfeer. Ik voel mezelf welkom en de coaches staan altijd klaar voor een (advies)praatje.

GoGofit is voor mij meer dan een sportschool.

Verder lezen

© Gogo fit Boutique Lifestyle Club

Disclaimer | Privacy | Cookies | Voorwaarden | Site-Index | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM

Proeftraining

Wil jij gebruik maken van een gratis proeftraining? Maak dan een afspraak door onderstaand formulier in te vullen.

Fittest

Ontdek hoe GoGo Fit ook jou kan helpen.

Wat voor doel wil je bereiken?
Wanneer wil je jou doel bereikt hebben?
Hoeveel keer per week ben je bereid om te trainen?
Wil je ook afvallen? En zo ja, hoeveel kg?
Hoe vaak denk je begeleiding nodig te hebben?
Was je eerder lid van een sportschool?
Contactgegevens
Gogo fit Boutique Lifestyle Club | Logo

Doorzoek de website

Contact

Informatie

Tekst - openingstijden mobiel menu

OPENINGSTIJDEN

maandag t/m donderdag 08:30 uur - 12:00 uur  16:00 uur - 21:00 uur

Vrijdag t/m zondag 08:30 uur - 12:00 uur

Personal training, beautysalon en fysiotherapie op afspraak 24/7
Gogo fit Boutique Lifestyle Club logo
Gogo fit Boutique Lifestyle Club
Beschikbaar voor iedereen. Het wondermedicijn tegen welvaartsziekten en vroegtijdig hulpbehoevendheid. Lees hier hoe…